Hoogetpunten Duiken in Eqypte Rode zee

Duiken Egypte

Hoogtepunten: hamerhaaien, haaienactie, dolfijnen, mantaroggen, schildpadden, scholenvissen en grote pelagische soorten, niet-duikactiviteiten …

… de leefomgeving van Egypte: gezonde riffen, wrakken, muurduiken, stromingsduiken, grotten, beginnende en gevorderde duikers, erg populair …

Er zijn maar weinig locaties die voorkomen in gesprekken over duiken zoals de Rode Zee dat doet. Als het niet de eerste bestemming is die in een wow-gesprek opduikt, is het meestal een van de eerste 3. 

 

De Rode Zee ontleent zijn naam aan de periodieke algenbloei die hier voorkomt en de zee schildert met een roodachtige tint, en niet de rood getinte Egyptische bergketens eromheen. Het is een paradijs voor duikers, met de warmste warme zeeën, zeer weinig golfslag en onovertroffen zicht.

De Rode Zee wordt beschouwd als een van de 7 wonderen van de onderwaterwereld en herbergt meer dan 1000 soorten ongewervelde dieren en meer dan 200 soorten zacht en hard koraal. Dit vormt de basis van een marien ecosysteem dat 1.100 vissoorten omvat, waarvan bijna 20% endemisch is voor de Rode Zee, d.w.z. deze vissoorten komen alleen hier voor. Het hoge niveau van endemie hier is een van de belangrijkste factoren die het duiken in Egypte zo interessant maakt.

De duikplekken in de Rode Zee bieden je onbelemmerde mogelijkheden om het tropische zeeleven te spotten in kristalhelder water, variërend van haaien en dolfijnen tot gorgonen fans en veersterren. Er is ook geen gebrek aan variatie en dit hangt af van waar je gaat duiken. Je duikvakantie kan bestaan ​​uit ondiepe riffen, stromingsduiken en muren, of een verzameling van enkele van de meest interessante wrakken die je waarschijnlijk waar dan ook zult vinden. Op andere plaatsen strekken levendige riffen zich uit tot ver in de zee en vormen ze ingewikkelde labyrinten van plateaus, lagunes, grotten en tuinen.

Het ene moment zou je jezelf op een koraaltuin boven op een top kunnen bevinden en het volgende moment zou een steile muur duizenden meters in de donkere diepten van de oceaan kunnen storten. De overvloed aan zeeleven van de Rode Zee en de diepten van het rif zijn een sensatie waarvan veel duikers zullen vertellen dat het onverslaanbaar is.

 

Hoogtepunten van de Rode Zee

De noordelijke Rode Zee

Duiken in Egypte als geheel is een vrij speciale attractie en als een doos Quality Street – iedereen heeft zijn eigen favoriet. Sommigen zouden zeggen dat Sharm El Sheikh op het Sinaï-schiereiland het beste heeft van wat de Rode Zee te bieden heeft. De legendarische duiklocatie Ras Mohammed, wrakken zoals de Thistlegorm en de Straat van Tiran zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar vanaf Sharm El Sheikh. Bezaaid met minstens 10 andere interessante wraklocaties, leeft het gebied ook met grote vissen zoals barracuda’s, schildpadden en adelaarsroggen.

Laat meer zien

De zuidelijke rode zee

Voor afgematte duikers die alles hebben gezien, hoe verder je naar het zuiden gaat in de Rode Zee, hoe hoger de kwaliteit van het duiken. Hurghada en Marsa Alam bieden je een startpunt van waaruit je de ongelooflijk rijke locaties en pelagische haaienactie bij The Brothers, Daedalus Reef en St. John’s kunt verkennen, die zelfs de meest ervaren duikers tevreden stellen. Deze gebieden in het zuiden van Egypte zijn de beste keuze voor ontmoetingen met oceanische witpunthaaien en grote scholen vis. Ze zijn ook de thuisbasis van interessante grotten en hebben veel tunnels om te verkennen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *