Soorten duiken in Egypte

Duiken Egypte

Soorten duiken in Egypte

Een van de beste dingen van duiken in Egypte is dat er genoeg variatie is om jou, je buddy en je hele duikgroep tevreden te houden.

Egypte biedt diepe wrakken, ondiepe riffen, onderwaterweiden, archeologische duiken en zo ongeveer alles daartussenin.

 

Laten we eens kijken naar de soorten duiken die je in Egypte kunt doen.

Rifduiken in Egypte

Egypte biedt rifliefhebbers een groot aantal rand- en offshore riffen om uit te kiezen. Omdat de koralen hier gewend zijn aan temperaturen die oplopen tot en zelfs boven de 82 graden uitkomen, hebben ze zich zo aangepast dat de kleuren veel levendiger zijn dan in andere delen van de wereld. Duikers die de Rode Zee voor het eerst bezoeken, merken vaak op hoe kleurrijk het is.

Deze zee is niet alleen een van de warmste ter wereld, maar ook een van de zoutste. Deze unieke omgeving betekent dat er hier zeeleven is dat nergens anders ter wereld te vinden is.

 

Een van die soorten is de Red Sea walkman, zo genoemd omdat hij echt loopt, op alle zes zijn poten. Deels schorpioenvis en deels spinachtige, dit wezen moet je zien om het te geloven.

 

Macroduiken in Egypte

Fans van het macro-leven zullen in de Rode Zee genoeg vinden om hun aandacht en camera’s op te richten. Kleurrijke naaktslakken, zeepaardjes, hengelaarsvissen en de beruchte harlekijngarnalen noemen de Rode Zee allemaal hun thuis.

Als je een heel scherp oog hebt, kun je misschien zelfs de ongelooflijk verlegen luipaardblenny vinden die zich verschuilt achter harde koralen.

 

Muckduikers zullen genieten van het kammen van de zeegrasweiden in Dahab en Marsa Alam op zoek naar allerlei vreemde kleine wezens die zich verstoppen. Pas op voor de spookfluitvis die er precies uitziet als een blad van dood zeegras.

 

Wrakduiken in Egypte

U heeft ongetwijfeld gehoord van de SS Thistlegorm. Dit opmerkelijk goed bewaard gebleven wrak ligt rechtop op 30 meter hoogte, met dank aan het Derde Rijk. In het wrak ontdekken duikers rijen op rijen Norton-motoren, auto’s, legerjeeps en meer.

Andere beroemde wrakken zijn onder meer The Rosalie Moller, The Giannis D en de griezeligste van allemaal, The Salem Express.

 

Maar dit zijn niet de enige wrakken die Egypte te bieden heeft. Vanwege de strategische ligging van het land en het Suezkanaal zijn hier tijdens oorlogstijd menig schip tot zinken gebracht. Veel meer hebben hun einde bereikt op ondergedompelde satellietriffen.

 

Hardnekkige wrakduikers die buiten de gebaande paden willen gaan, kunnen zelfs wrakken vinden die zelden zijn gedoken – als er überhaupt is gedoken.

 

Hoe te duiken in Egypte

Er zijn een paar verschillende manieren om in Egypte te duiken, met een scala aan opties voor elk budget.

Plus, vanwege de diversiteit van de duikplekken, zijn er keuzes die geschikt zijn voor zowel beginners als mensen met wat meer ervaring onder hun loodgordels.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *