Vijf beste plaatsen om te duiken in Egypte

Duiken Egypte

Vijf beste plaatsen om te duiken in Egypte

Met meer dan 1.800 mijl kustlijn, kristalhelder water, mysterieuze wrakken en een groot aantal veelkleurige riffen vol met zeeleven, is Egypte een paradijs voor duikers. Omwikkeld door zowel de Middellandse Zee als de Rode Zee, heeft het ‘Land van de farao’s’ spectaculaire onderwateromgevingen met een aantal van de beste duiken ter wereld.

In het verleden worstelde Egypte met veiligheidsproblemen, maar tegenwoordig is het toerisme in het land springlevend. Egypte, dat vooral bekend staat om zijn historische locaties en monumenten, biedt ook enkele van de beste duiken ter wereld tegen ongelooflijk goedkope prijzen. Of je nu op zoek bent naar levendige, ondiepe riffen of een opwindende wrakduik, dit zijn mijn keuzes uit de top vijf van duikplekken in Egypte.

  1. Alexandrië

De aan de Middellandse Zee gelegen zeehaven Alexandrië is een must voor geschiedenisliefhebbers en duikers die een spannende uitdaging willen. Het donkere, koele water bedekken vele verzonken oude ruïnes, waaronder het paleis van Cleopatra en de vuurtoren van Alexandrië, en historische scheepswrakken uit periodes door de geschiedenis heen. Alexandrië biedt geen helder koraal en visleven, maar maak een dagtocht naar Omu Sukan om prachtige koralen te zien die de thuisbasis zijn van trekkervissen, schildpadden, witpuntrifhaaien en een familie van residente adelaarsroggen.

  1. Dahab

Een van de bekendste bestemmingen van Egypte om in de Rode Zee te duiken, het relaxte dorp Dahab heeft voor elk wat wils. Lighthouse Bay is perfect voor beginnende duikers met verbazingwekkende riffen met levendige harde en zachte koralen, murenen, nieuwsgierige papegaaivissen en grondels.

Een korte rit langs de kust brengt je naar de Blue Hole, een prachtige 100 meter diepe kloof die uitstekende technische duiken biedt waar je grote pelagische soorten zoals barracuda en tonijn kunt spotten. De nabijgelegen Canyon is een diepe rotsachtige kloof met spectaculaire riffen, groene schildpadden en grote scholen baniervissen.

  1. Sharm el-Sheikh

Sharm is de populairste duikbestemming van Egypte met een schat aan duikresorts in de Rode Zee. Het is de thuisbasis van het nationale park Ras Mohammed dat enkele van de beste duikmogelijkheden in de regio biedt. Shark en Yolanda Reefs hebben opvallende koralen vol met trevallies, jacks en barracuda, terwijl Anemone City een interessante onderwatertopografie heeft en veel anemonen en anemoonvissen. De Straat van Tiran biedt snelle stromingsduiken langs enorme wanden van koraal, terwijl het wereldberoemde wrak van de SS Thistlegorm een ​​uitdagende duik is met sterke stroming, maar de moeite waard.

  1. Hurghada

Hurghada is het grootste resort aan de Rode Zee en een duikmekka. De thuisbasis van vele riffen verscholen in ondiepe, beschutte baaien, het is een geweldige plek voor duiken op beginnersniveau. Uitdagende locaties voor meer gevorderde duikers zijn onder meer indrukwekkende wrakken bij El Gouna en Sha’ab Abu Nuhas.

Hurghada is het belangrijkste vertrekpunt voor liveaboards in de Rode Zee, die naar de zuidelijke Rode Zee gaan. Een dagtocht naar de Giftun-eilanden belooft verbluffende harde en zachte koralen, dramatische drop-offs en interessante grotten voor ervaren duikers. Je ziet ook forse napoleonlipvissen en scholen pelagische vissen zoals barracuda en tonijn.

  1. Marsa Alam

Marsa Alam biedt een rustige onderbreking van de drukte in Hurghada en Sharm El Sheikh en is een fantastische plek voor kantduiken in de Rode Zee en je kunt kleurrijke riffen verkennen en grote scholen vissen zien zonder uren op een boot door te brengen. Het biedt ook dagtochten naar indrukwekkende duikplekken, zoals Elphinstone, waar je witpunt- en hamerhaaien kunt spotten.

Mis de kans niet om te duiken met de bewoners van de doejong in Marsa Abu Dabab, een van de laatste populaties in de Rode Zee van deze volgzame wezens.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *