Duiken in Egypte

Duiken Egypte

Duiken in Egypte

Stel je voor dat je langs een diepe rifwand glijdt die bedekt is met felgekleurd zacht en hard koraal. Het zicht is 100+ ft, de temperatuur is 78 graden en de stroming is vrijwel onbestaande. De kans om walvishaaien, schildpadden, hamerhaaien en manta’s te spotten is groot.

 

Waar duik je? Je bent natuurlijk in de Rode Zee!

 

Lucky Egypt is gezegend met 2 kustlijnen, de Middellandse Zee en de Rode Zee. De noordelijke, mediterrane kustlijn herbergt de ruïnes van de oude vuurtoren van Alexandrië en de Rode Zee heeft enkele van de meest spectaculaire rifsystemen ter wereld.

 

Sinds het allereerste begin van het SCUBA-duiken zijn er duikers in de Egyptische wateren aangetrokken. Jacques Cousteau was zelfs zo onder de indruk van de overvloed die hij hier onder water vond, dat hij probeerde een onder water gelegen dorp in de zuidelijke Rode Zee te maken.

 

De wateren in de Rode Zee wemelen van een biodiversiteit die je nergens anders ziet. Met meer dan 1200 vissoorten, pelagisch leven, doejongs en levendig gekleurde koralen die ongeëvenaard zijn over de hele wereld, is het gemakkelijk in te zien waarom de Rode Zee een reis met een bucketlist voor duikers blijft. Het kan geen kwaad dat duiken hier ook opmerkelijk betaalbaar is.

 

Pak je loodgordel, slinger je tank om en ga met ons mee terwijl we deze opmerkelijke locatie induiken.

 

Bekijk ook:

Dit artikel over duiken in Egypte maakt deel uit van een serie met onder meer Diving In Brothers Islands, Diving the Strait of Tiran, Diving The Salem Express, Diving Abu Nuhass & Diving Sharm el-Sheikh

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *