Duiken in Egypte

Duiken Egypte

Duik in Egypte

Er zijn 2 manieren om duiken in de Rode Zee te ervaren. Voor meer informatie over je opties en alle andere reisinformatie die je nodig hebt om Egypte te bezoeken, bekijk dan onze Egypte liveaboard of dagtochten secties.

Resortverblijven geven u de mogelijkheid om dicht bij een selectie van fijne duikplekken te verblijven. Zie onze dagtochten naar Sharm El Sheikh, dagtochten naar Hurghada en Marsa Alam.

Aan de andere kant zijn liveaboards in de Rode Zee altijd een topkeuze voor diegenen die meer willen zien dan welk landverblijf in de omgeving dan ook kan bieden. Deze duikcruises kunnen u meenemen naar het beste van de noordelijke regio (Sinaï-schiereiland en de wrakken van Hurghada) of de zuidelijke Rode Zee van Egypte. Adembenemend duiken, fantastische boten en inspirerende landschappen aan de bovenzijde wachten hier allemaal op u: Noord en Wrakken, Zuidelijke Rode Zee.

 

Voor de ultieme vakantie van je leven, waarom zou je je Rode Zee-duiktrip niet combineren met een avontuurlijke tour om de historische bezienswaardigheden van het oude Egypte te ontdekken? U kunt een overlandtour door Caïro maken om de piramides, de Sfinx en de beroemde musea te bezoeken, of een Nijlcruise door de Vallei der Koningen.

 

Duikseizoen Rode Zee

 

Egypte is het hele jaar door een prima keus om te duiken, maar de watertemperaturen variëren aanzienlijk. Van juni tot augustus kan het water 30 ° C bereiken, maar in februari daalt het tot 22 ° C. Breng een geschikt belichtingspak mee voor de tijd van het jaar – noordelijk halfrond winter = 5 of 7 mm volledige lengte, noordelijk halfrond zomer = 3 mm shortie te lang.

De luchttemperaturen in Egypte kunnen in augustus oplopen tot 40 ° C (104 ° F) en in de winter (december tot februari) tot 20 ° C (68 ° F), wat ook kan bepalen wanneer u reist.

Het walvishaai-seizoen loopt van eind mei tot eind juli wanneer dit majestueuze wezen te zien is, voornamelijk in de noordelijke Rode Zee maar ook hier en daar in het zuiden. Waarnemingen zijn echter vrij zeldzaam. Deze warme zomermaanden zijn over het algemeen de beste tijd voor verschillende wezens. De planktonbloei brengt mantaroggen binnen om zich te voeden en schildpadden nestelen op dit moment ook. De zomermaanden zijn ook de beste manier om hamerhaaien te spotten in de Rode Zee.

De wintermaanden hebben het voordeel van minder extreme luchttemperaturen, superieure zichtbaarheid en, voor veel bezoekers van de Rode Zee, vaak een ontsnapping uit het koude klimaat van Europa. Veel wezens, waaronder grijze rifhaaien, dolfijnen en doejongs, kunnen het hele jaar door worden gespot, en sommigen geven de voorkeur aan het koelere water, zoals voshaaien.

 

Reef Samenvatting

Diepte: 5m -> 40m

Zichtbaarheid: 20m -> 40m

Stromen: zacht – sterk

Oppervlaktecondities: kalm, kan op sommige plaatsen schokkerig zijn

Watertemperatuur: 22 ° C – 30 ° C

Ervaringsniveau: Beginner – gevorderd

Aantal duikplekken:> 200

Aanbevolen verblijfsduur: 1 – 2 weken

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *